Colgate logo

Webinar: Hjælp dine patienter som småspiser med at reducere deres caries risiko


Dato og tid

Onsdag d. 4. november 2020 kl. 20:00 til 21:15

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 4. november 2020 kl. 10:00

Sted

Webinar Webex, Colgate Online, 2830 Virum Webinar Webex
Colgate Online
2830 Virum

Webinar: Hjælp dine patienter som småspiser med at reducere deres caries risiko


Kære Tandlæge og Tandplejer,

Vil du gerne blive inspireret til, hvordan du hjælper dine patienter som småspiser med at reducere deres cariesrisiko? 

Vi har hermed fornøjelsen af at invitere dig til et lærerigt webinar omhandlende hyppig snacking af kulhydratholdige fødevarer og risiko for dental cariesudvikling i samarbejde med Christiane Elisabeth Sørensen, som er uddannet biolog med PhD og arbejder til dagligt på Tandlægeskolen København.

Seminaret berettiger til 1 CE point til deltagende tandlæger!


Dental caries er en multifaktoriel, biofilm-medieret tandsygdom. Hyppig eksponering af den dentale biofilm til let fermenterbare kulhydrater, især sukrose, er blandt de væsentlige faktorer, der bidrager til udvikling af sygdommen. I foredraget gennemgås orale mikrobielle og biokemiske processer, der ligger til grund for at hyppig snacking af sukkerholdige mad- og drikkevarer kan medføre øget risiko for cariesudvikling. Foredraget omhandler mekanismer bag biofilmdannelsen på tandoverfladen, herunder hvilken betydning høj sukrosetilgængelighed har for biofilmens udvikling. Endvidere gennemgås konsekvenser, syredannelsen som følge af hyppig kulhydratfermentering i biofilmen har for den underliggende emalje. Foredraget afrundes med en gennemgang af forskellige mekanismer igennem hvilke saliva kan bidrage til begrænsning af cariesudvikling, herunder oral sukker clearance, bufferkapacitet og bidrag til remineralisering. 

Hvorfor deltage?
Ved at deltage i webinaret får man indsigt i sammenspillet mellem orale mikrobielle, biokemiske samt adfærdsmæssige faktorer, der har betydning for cariessygdommens ætiologi.

Tid og sted
Webinaret foregår onsdag den 4. November kl 20-21.15
Du får tilsendt link til webinaret når du tilmelder dig, med information om hvor du skal logge ind for at følge webinaret.

Program
Kl 20.00  Hjælp dine patienter som småspiser med at reducere deres caries risiko v. Colgate 
Kl 20.15  Hyppig snacking af kulhydratholdige fødevarer og risiko for dental cariesudvikling v. Christiane Elisabeth Sørensen
Kl 21.15  Tak for idag 


Spørgsmål og kontakt
Du er velkommen til at kontakte mig på Betty_tandrup@colpal.com eller tlf. 20119676, og jeg vil vende tilbage til dig senest næste dag. 

Vi glæder os meget til at give dig en inspirerende oplevelse

De bedste hilsner,
Betty Tandrup
Oral Health Liaison Specialist
Colgate

Kontaktinformationer til arrangør

Colgate
Tlf: 20119676
Betty_tandrup@colpal.com

Kontaktinformationer til arrangør

Colgate
Tlf: 20119676
Betty_tandrup@colpal.com